''Zvuči brutalno''

Orban: Nada u mir zove se Donald Trump

U veljači nije bilo nikoga tko bi i pokušao spriječiti rat, rekao je Orban, po čijem mišljenju bi Merkel spriječila rat u Ukrajini.
Vijesti / Svijet | 11. 10. 2022. u 17:56 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski premijer Viktor Orban se tijekom svog boravka u Berlinu u utorak založio pregovore između Rusije i SAD-a o miru u Ukrajini i pritom naveo bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao pogodnog pregovarača, prenosi Hina.

Trump je rješenje

Možda će mnogima ovo zvučati brutalno, ali nada u mir se zove Donald Trump, rekao je Orban na raspravi njemačkog časopisa Cicero o globalnoj političkoj situaciji.

Orban smatra da aktualni američki predsjednik Joe Biden zbog svojih verbalnih napada na ruskog predsjednika Vladimira Putina nije pogodna osoba za pregovore na strani SAD-a.

Mađarski predsjednik smatra da rat u Ukrajini neće biti okončan pregovorima Rusije i Ukrajine, nego Rusije i SAD-a.

Tko vjeruje da ovaj rat može biti okončan rusko-ukrajinskim pregovorima, taj ne živi u realnosti. Raspodjela moći je negdje drugdje, zaključio je Orban.

Merkel bi spriječila rat

Orban, koji boravi u trodnevnom posjetu Berlinu, tijekom kojeg se susreo s aktualnim kancelarom Olafom Scholzom ali i bivšom kancelarkom Angelom Merkel, pohvalio je djelovanje bivše kancelarke nakon aneksije Krima 2014.

Ono što je Angela Merkel učinila 2014. tijekom Krimske krize je remek-djelo, rekao je Orban.

On je rekao kako tada nije došlo do rata samo zahvaljujući njemačkim diplomatskim naporima koji su, kako je rekao, ove godine, prilikom napada Rusije na Ukrajinu, izostali.

U veljači nije bilo nikoga tko bi i pokušao spriječiti rat, rekao je Orban, po čijem mišljenju bi Merkel spriječila rat u Ukrajini.

Mađarski premijer žestoko je ranije kritizirao Merkel zbog odnosa prema izbjeglicama.

On je iznova kritizirao sankcije Europske komisije protiv Rusije. Sankcije u ovoj formi će nas stajati glave, rekao je Orban.

Kopirati
Drag cursor here to close