Šef NATO-a

Stoltenberg: Rusija napada ukrajinske gradove jer gubi na bojnom polju

''Svaki namjerni napad na kritičnu infrastrukturu saveznika naišao bi na ujedinjen i odlučan odgovor'', poručio je Stoltenberg.
Vijesti / Svijet | 11. 10. 2022. u 16:53 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza (NATO) Jens Stoltenberg izjavio je kako Rusija gubi na bojnom polju u Ukrajini i da su najnoviji udari na ukrajinske gradove i civile znakovi ruske slabosti, javlja Anadolija.

Obraćajući se novinarima uoči dvodnevnog sastanka ministara obrana zemalja NATO-a, Stoltenberg je kazao da će resorni ministri razmotriti napredak u jačanju odvraćanja i obrane NATO-a uoči teške zime sa kojom će se suočiti ta vojna alijansa i Ukrajina.

''NATO pomno prati ruske nuklearne snage, nisu primijećene nikakve promjene u stavu Rusije, ali ostajemo na oprezu'', rekao je Stoltenberg.

Sastanku NATO ministara prisustvovat će i ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov, a razgovarat će se i o načinima za jačanje podrške Ukrajini kako bi mogli da se Ukrajina nastavi braniti i oslobađati teritoriju od ruske okupacije.

Ministri NATO-a će također razgovarati o tome kako dalje povećati zaštitu kritične infrastrukture u svjetlu sabotažnih napada na gasovode Sjeverni tok.

''Svaki namjerni napad na kritičnu infrastrukturu saveznika naišao bi na ujedinjen i odlučan odgovor'', poručio je Stoltenberg.

Ministri će tijekom sastanka razgovarati i o ruskim nuklearnim prijetnjama.

''Rusija zna da se nuklearni rat ne može dobiti i da se nikada ne smije voditi'', kazao je Stoltenberg.

Kopirati
Drag cursor here to close