"Mom sinu nedostaje otac"

Olena Zelenska: Muž i ja ne živimo zajedno, obitelj je razdvojena

"Ovo bi moglo zvučati sebično, ali ja pokraj sebe trebam muža, a ne povijesnu osobu", rekla je Zelenska.
Vijesti / Svijet | 05. 09. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, otvorila je dušu u intervju za BBC. U njemu je opisala kako je rat utjecao na njezin obiteljski život.

"Mom sinu nedostaje otac"

"Ovo bi moglo zvučati sebično, ali ja pokraj sebe trebam muža, a ne povijesnu osobu", rekla je Zelenska.

Objasnila je i da obitelj ne provodi puno vremena zajedno.

"Ali držimo se, imamo snage i u emocionalnom i fizičkom smislu. Sigurna sam da ćemo to podnijeti", izjavila je.

"Muž i ja ne živimo zajedno, obitelj je razdvojena. Viđamo se, ali ne onako često koliko bismo željeli. Mom sinu nedostaje otac. Boli me kada vidim kako moja djeca ništa ne planiraju. Kći nam ima 19 godina. Drugi njene dobi maštaju o putovanjima, o novim doživljajima, emocijama. Ona nema takvu priliku", rekla je Zelenska.

S ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim počela je hodati u srednjoj školi, a zajedno su nastavili raditi u komičarskoj trupi i TV studiju gdje je on bio glumac, a ona scenaristica. Objasnila je i da Zelenski stvarno ima energije, snagu volje, inspiraciju i tvrdoglavost da prođe kroz ovaj rat.

Krvavi rat 

"Vjerujem u njega. I podržavam ga. Znam da ima dovoljno snage. Ova situacija bi bila puno teža bilo kojoj drugoj osobi koju poznajem. On je stvarno vrlo jak i otporan. Svima nam sada treba ta njegova snaga", rekla je.

"Nitko ne može znati što ga čeka. Uostalom, nitko nije mogao zamisliti da će se u 21. stoljeću usred Europe voditi ovakav rat. Okrutan, krvavi rat. Ukrajinci vjeruju u pobjedu, ali ne znamo kada će do nje doći. Ovo dugo čekanje i konstantan stres imaju svoj danak", rekla je Olena Zelenska.

Prva dama i bivša scenaristica provela je mjesece skrivajući se na tajnim lokacijama sa svojom djecom nakon što je Rusija napala Ukrajinu u veljači 2022. godine.

Objasnila je da je na početku sukoba imala konstantan osjećaj navale adrenalina, no da je s vremenom uvidjela da se mora smiriti i početi živjeti u skladu s postojećim uvjetima. Kada je izašla iz skrovišta, počela je putovati svijetom da bi se susrela s čelnicima raznih zemalja i držala govore.

Kopirati
Drag cursor here to close