Prijedlog zakona

Zelenski: Korupcija jednako izdaja

"Razumijem da takva odluka ne može biti na snazi u društvu cijelo vrijeme, ali mislim da će pomoći za vrijeme rata", poručio je ukrajinski predsjednik.
Vijesti / Svijet | 27. 08. 2023. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski najavio je da će podnijeti prijedlog zakona kojim se korupcija tijekom rata izjednačava s izdajom.

"Ukrajinskim zakonodavcima će se predložiti da izjednače korupciju s izdajom za vrijeme rata. Razumijem da takva odluka ne može biti na snazi u društvu cijelo vrijeme, ali mislim da će pomoći za vrijeme rata", poručio je.

Rekao je kako nije siguran hoće li to zastupnici podržati, ali da će im to svakako predložiti.

"Svi želimo da rat što prije završi. Ali odgovarajući alat bit će implementiran što prije. Mislim da će parlament dobiti prijedlog u roku od tjedan dana. Onda će zastupnici odlučiti", dodao je, prenosi Ukrajinska pravda.

Objasnio je kako bi takav zakon trebao pomoći u tome da "nikome ne padne na pamet sudjelovati u korupciji", prenosi Index.hr

"Ali ovo nije strijeljanje, ovo nije staljinizam. Ako ima dokaza, tu osobu jednostavno treba zatvoriti", naglasio je. Odgovarajući na pitanje o borbi protiv korupcije, Zelenski je kazao da nema vremena "baviti se detaljima jer su to doista specifičnosti".

Prisjetio se i događaja s početka ruske invazije na njegovu zemlju. "Sa sumnjom se odnosim prema svemu što se dogodilo u ožujku (prošle godine). Kada država naredi da se svima da oružje, to je protiv zakona. Neke stvari su protivne zakonu", naveo je. Tvrdi da je spreman započeti borbu protiv korupcije unutar vlastitog tima.

"Za mene ne postoje insajderi i autsajderi. Postoje samo pošteni i nepošteni ljudi. Ako postoji dokaz da je netko nepošten, ja ga odbacujem. To nije problem za mene. Nemam takvih unutarnjih dilema. Fokusiran sam na druge stvari", zaključio je ukrajinski čelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close