"Kukavički zločin"

Odgovor Irana Izraelu: Uzvratit ćemo

"Izrael mora znati da nikada neće postići svoje ciljeve i da ovaj kukavički zločin neće ostati bez odgovora", rekao je Raisi, prenose državni mediji.
Vijesti / Svijet | 02. 04. 2024. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iran će uzvratiti za zračni napad na iranski konzulat u sirijskom glavnom gradu Damasku za koji se sumnja da ga je počinio Izrael, rekao je iranski predsjednik Ebrahim Raisi, dan nakon što je u napadu ubijeno sedam iranskih vojnih zapovjednika.

"Budući da nije uspio uništiti volju fronte otpora, cionistički režim (Izrael) ponovno je stavio ubojstva bez priznavanja odgovornosti na svoj dnevni red kako bi se spasio. Izrael mora znati da nikada neće postići svoje ciljeve i da ovaj kukavički zločin neće ostati bez odgovora", rekao je Raisi, prenose državni mediji.

Izrael već dugo cilja iranska vojna postrojenja u Siriji i ona iranskih saveznika, ali napad u ponedjeljak bio je prvi put da je pogođen i golemi kompleks veleposlanstva u Siriji.

Glasnogovornik izraelske vojske odbio je komentirati, prenosi Hina. 

Izrael je pojačao te udare paralelno sa svojom misijom protiv palestinske skupine Hamas koju podržava Iran.

Napadom Hamasa na Izrael 7. listopada, u kojem je prema izraelskim podacima ubijeno oko 1200 ljudi i uzeto 253 taoca, započeo je rat u Gazi.

Više od 32.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj ofenzivi u Gazi, tvrde palestinske zdravstvene vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close