Europska medijacija

Nova runda pregovora: Vučić i Kurti u Ohridu o statusu Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti usmeno su se suglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. veljače u Briselu, ali je, prema riječima šefa europske diplomacije Josepha Borella, ostalo da se dogovore o mapi p
Vijesti / Svijet | 18. 03. 2023. u 11:11 Bljesak.info / Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou bit će danas nastavljen u Ohridu pod okriljem Europske unije, a u fokusu sastanka je finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Vučić i Kurti o Kosovu 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti usmeno su se suglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. veljače u Briselu, ali je, prema riječima šefa europske diplomacije Josepha Borella, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primjenu, prenosi Beta.

Borel i specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak prvo će od 10.30 sati imati odvojene sastanke s Kurtijem i Vučićem, a zatim će uslijediti zajednički trilateralni sastanak, poslije kojeg će se šef europske diplomacije obratiti javnosti, najavila je Europska služba za vanjske poslove (EEAS). 

Prosvjedi protiv Europskog plana o statusu Kosova 

Podsjetimo, sinoć su u Beogradu održani prosvjedi protiv Europskog plana za Kosovo prema kojem, kako su istaknuli, prosvjednici "Kosovo pripada Albaniji". Prosvjednici su pozvali srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da "ne prodaje srpske svetinje". 

Vučić je, ranije, rekao da je "očuvati Srbiju sveti zadatak". 

 

Kopirati
Drag cursor here to close