"Ne kapitulaciji"

FOTO | Masovan prosvjed u Beogradu zbog Kosova

Na čelu kolone koja se uputila ka spomeniku Caru Nikolaju II Romanovu prekoputa predsjedništva, organizatori su istakli veliki transparent s natpisom "Ne kapitulaciji", čime simbolično ukazuju da prihvaćanje europskog plana za Kosovo predstavlja izda
Vijesti / Svijet | 17. 03. 2023. u 20:49 Bljesak.info / Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristalice Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) večeras su s platoa ispred Hrama Svetog Save u Beogradu krenule u protestnu šetnju u znak protesta zbog prihvaćanja europskog plana za Kosovo. 

"Plan EU za Kosovu izdaja nacionalnih interesa"

Na čelu kolone koja se uputila ka spomeniku Caru Nikolaju II Romanovu prekoputa predsjedništva, organizatori su istakli veliki transparent s natpisom "Ne kapitulaciji", čime simbolično ukazuju da prihvaćanje europskog plana za Kosovo predstavlja izdaju nacionalnog interesa.

Predsjednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je prethodno novinarima da će šetnja, kao i samo okupljanje, biti mirni i dostojanstveni, te optužila vlast da su sprečavali na razne načine dolazak autobusa s njihovim pristalicama u Beograd.

Pozvali Vučića da odbije plan za Kosovo 

Ona je kazala i da okupljeni danas podsjećaju godišnjice martovskog nasilja nad Srbima na Kosovu, te ponovo pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da potpuno i bezuvjetno odbije europski plan za Kosovo.

Đurđević Stamenkovski je rekla i da su organizatori okupljanja dobili informacije da "režim priprema svoje grupe jurišnika i huligana kako bi kompromitirao skup".

Kopirati
Drag cursor here to close