Kažu da se nisu predomislili

Oglasila se Nizozemska: Mi nemamo svoje tenkove

Njemački Die Welt je danas, podsjetimo, objavio da su se Nizozemska i Danska predomislile i da ipak neće poslati tenkove tipa Leopard 2 Ukrajini.
Vijesti / Svijet | 15. 02. 2023. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska je poručila kako se nije predomislila oko mogućeg slanja naprednih tenkova tipa Leopard 2 Ukrajini. Njemački Die Welt je danas, podsjetimo, objavio da su se Nizozemska i Danska predomislile i da ipak neće poslati tenkove tipa Leopard 2 Ukrajini, piše Index.hr.

Nizozemska, naime, ne posjeduje vlastite tenkove, ali ima 18 tenkova Leopard 2 u najmu od Njemačke. Nizozemski premijer Mark Rutte prošlog je mjeseca rekao kako je njegova zemlja spremna isporučiti te tenkove Ukrajini.

"Nizozemska ne posjeduje tenkove", rekla je danas glasnogovornica nizozemske vlade Sascha Louwhoff za Reuters pa dodala: "Zajedno s Njemačkom odlučili smo da bi bilo bolje poslati tenkove iz jednog drugog bataljuna Ukrajini. Da je Njemačka odlučila poslati tenkove iz našeg binacionalnog bataljuna, ne bismo se protivili tome, baš kao što se ne protivimo ako ih odluče poslati u nekom kasnijem trenutku".

Kopirati
Drag cursor here to close