Kaos

Nevrijeme u Beogradu: Vjetar čupao stabla, automobili pod vodom

Televizija N1 kaže da je na skretanju za zemunsko naselje Plavi horizonti popodne dubina vode koje i dalje ima, dostizala čak dva metra i da je tu zaglavljeno nekoliko vozila.
Vijesti / Svijet | 05. 08. 2023. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jak pljusak i olujni vjetar uz nešto grada su u subotu popodne obarali stabla u Beogradu, a neke ulice su bile poplavljene.

U naselju Mirijevu je na parkirane automobile pao krov s jedne zgrade, a ima videozapisa krova koji su sa zgrade odletjeli na Vračaru, prenosi Beta. 

Bandera je pala preko tramvajskih tračnica u Novom Beogradu, a vjetar je u Zemunu ulicom nosio kontejnere za smeće.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio u "Crvenom meteo-alarmu" da će večeras i tijekom noći u Srbiji biti "vrlo nestabilno" vrijeme s obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vjetrom.

U dijelovima Beograda se očekuje mnogo kiše, i više od 50 milimetara, upozorava RHMZ.

Policija je u beogradskoj općini Zemun danas zatvorila za promet prilaz Pupinovom mostu preko Dunava iz pravca Kvantaške pijace zbog velike količine vode na kolniku pred mostom.

Televizija N1 kaže da je na skretanju za zemunsko naselje Plavi horizonti popodne dubina vode koje i dalje ima, dostizala čak dva metra i da je tu zaglavljeno nekoliko vozila.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je ranije da će vrijeme u Srbiji danas biti vrlo nestabilno, s kišom, jakim pljuskovima, grmljavinom i ponegdje s gradom, posebno u popodnevnim i večernjim satima.

Kako su naveli, očekuje od 20 do 40 milimetara padalina, lokalno i do 70 milimetara, kao i pad temperature za oko pet do osam stupnjeva. Trenutna temperatura u većini mjesta u Srbiji, kako se navodi na sajtu RHMZ, je između 26 do 32 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close