VIDEO

Nevrijeme stiglo u Srbiju: Crveni meteoalarm upaljen u pet regija

Srbijanski mediji javljaju da su se prvi na udaru našli dijelovi Zapadne Srbije.
Vijesti / Svijet | 05. 08. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažno nevrijeme stiglo je i u Srbiju.

Glavni grad Srbije zahvatilo je nevrijeme, a kako javljaju čitatelji "Novosti" na Čukarici je padao grad.

Kako prenosi spomenuti portal smračilo se za pet minuta i počelo da pljušti.

Kiša, vjetar i grad 

Srbijanski mediji javljaju da su se prvi na udaru našli dijelovi Zapadne Srbije.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji danas doći do značajne promjene vremena, kao i na vremenske nepogode u drugom dijelu dana - obilne padaline, grad i olujni vjetar.

Upaljen je crveni meteoalarm u pet regija - Banat, Beograd, Šumadija, Pomoravlje, Istočna Srbija. U ostalim dijelovima zemlje na snazi je narančasti meteoalarm.

Snažno nevrijeme praćeno gradom pogodilo je i gornjomilanovačku općinu. Na meti su se našla sela Koštunići, Pranjani, Leušići i Teočin, prenose Nezavisne

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako pljušti kiša, puše jak vjetar i pada grad.

Obilne padaline bile su i u Lajkovcu.

Upozorenja 

Republički hidrometeorološki zavod izdao je u subotu u 13 sati novo hitno upozorenje na vremenske nepogode, praćeno obilnim kišnim padalinama i gradom na teritoriji Republike Srbije.

"U narednih sat vremena na području zapadne i jugozapadne Srbije, na potezu od Valjeva do Arilja, očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše većom od 20 milimetara u kratkom vremenskom periodu, kao i kratkotrajna pojava grada", navodi se u upozorenju RHMZ.

Posebno upozorenje izdano je za Beograd gdje se poslijepodne i uveče očekuje vrlo nestabilno vrijeme, a pri intenzivnim grmljavinskim procesima u pojedinim dijelovima grada i velika količina padalina - od 30 do 50 mm, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog sjeverozapadnog vjetra.

Kopirati
Drag cursor here to close