Zapadna obala

Netanyahu: Moramo pobijediti, bit će još ubijenih Palestinaca

Izraelski vojnici prerušeni u liječnike, medicinske sestre i civile ubili su u utorak tri Palestinca u bolnici "Ibn Sina'' u Jeninu.
Vijesti / Svijet | 31. 01. 2024. u 08:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u utorak da su njegove vojne snage ubile stotine Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali od 7. listopada.

"Mi smo u bitci u kojoj se nećemo zaustaviti do potpune pobjede", rekao je Netanyahu tokom sastanka s vojnicima na Zapadnoj obali, prenosi izraelski javni servis KAN.

Naglasio je da moraju pobijediti.

''Da bismo to učinili, moramo obratiti pažnju na druge frontove, a ovo (Zapadna obala) je od najveće važnosti. Već smo eliminirali 500 terorista ovdje, uključujući danas u Jeninu, a bit će ih još'', dodao je on.

Izraelski vojnici prerušeni u liječnike, medicinske sestre i civile ubili su u utorak tri Palestinca u bolnici "Ibn Sina'' u Jeninu.

Do rasta tenzija širom Zapadne obale došlo je otkako je Izrael pokrenuo smrtonosnu vojnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. listopada.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja više od 380 Palestinaca je od tada ubijeno, a 4.200 su ranile izraelske snage na Zapadnoj obali.

Kopirati
Drag cursor here to close