Tko financira

FBI će istraživati: Jesu li prosvjedi za mir u Gazi povezani s Rusijom?

"Mislim da su neki od tih prosvjeda spontani, prirodni i iskreni. Neki su, mislim, povezani s Rusijom. Dio financiranja treba istražiti i želim od FBI-ja zatražiti da to istraži", rekla je Pelosi.
Vijesti / Svijet | 28. 01. 2024. u 18:28 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi je u nedjelju rekla da bi neki prosvjedi u Sjedinjenim Američkim Državama koji traže primirje u Gazi mogli biti povezani s Rusijom i da bi FBI trebao istražiti kako se financiraju, prenosi Hina.

Pelosi, koja je to rekla u intervjuu za američki CNN, nije pružila nikakve dokaze za tvoje tvrdnje. Upitana je bi li protivljenje politici predsjednika Joea Bidena glede rata u Gazi moglo naškoditi demokratima na predsjedničkim izborima u studenom.

"Njihov poziv na primirje je poruka (ruskog predsjednika) gospodina (Vladimira) Putina ... Nemojmo se zavaravati, ovo je izravno povezano s onime što bi on želio vidjeti", rekla je Pelosi.

"Mislim da su neki od tih prosvjeda spontani, prirodni i iskreni. Neki su, mislim, povezani s Rusijom. Dio financiranja treba istražiti i želim od FBI-ja zatražiti da to istraži", dodala je.

Pelosi je prva istaknuta američka zastupnica koja je optužila ruskog vođu da podržava američke prosvjede koji pozivaju na primirje.

Prosvjedi kojima se traži prekid vatre u Gazi su nedavno izbili diljem SAD-a, uključujući u blizini zračnih luka i mostova u New Yorku i Los Angelesu, marševe u Washingtonu uključujući ispred Bijele kuće. Demonstranti su također prekidali Bidenove govore i događaje na kojima je sudjelovao.

Prosvjede je organizirao širok raspon skupina za ljudska prava te židovskih i antiratnih organizacija.

Kopirati
Drag cursor here to close