U njemačkoj bolnici

Navalni se probudio iz kome

''I dalje je prerano govoriti o potencijalnim dugoročnim posljedicama njegovog teškog trovanja'', navodi Charite u priopćenju.
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2020. u 16:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kritičar Kremlja Aleksej Navalni probuđen je iz medicinski inducirane kome i reagira na govor, priopćila je u ponedjeljak berlinska bolnica Charite.

Bolnica, koja liječi Navalnog otkako je prebačen u Njemačku nakon što se razbolio na unutarnjem letu u Rusiji prošlog mjeseca, priopćila je da se njegovo stanje poboljšalo i da je skinut s mehaničke ventilacije.

''I dalje je prerano govoriti o potencijalnim dugoročnim posljedicama njegovog teškog trovanja'', navodi Charite u priopćenju.

Navalni, ugledni kritičar predsjednika Vladimira Putina,  prebačen je zrakoplovom u Njemačku prošlog mjeseca nakon što se onesvijestio na letu iz sibirskog grada Tomska za  Moskvu. Zrakoplov je vanredno sletio u grad Omsk kako bi Navalni mogao biti iskrcan iz njega.

Kancelarka Angela Merkel priopćila je kako je njena vlada zaključila da je Navalni (44) otrovan novičokom, istom supstancom za koju  Britanija navodi da je korištena protiv ruskog bivšeg dvostrukog agenta i njgove kćerke u Engleskoj u 2018.

Moskva tvrdi kako nema nikakvih dokaza da je on otrovan, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close