Radi se na tome

NATO: Radimo na dogovoru 30 saveznica o pitanju Švedske i Finske

Moguće je da postoje razlike između NATO saveznica. Potreban je dogovor 30 saveznica. Radimo na tome, kazao je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg
Vijesti / Svijet | 25. 05. 2022. u 19:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik NATO-a Jens Stolenberg kazao je kako rade na dogovoru svih 30 članica NATO-a o zahtjevu za članstvo Finske i Švedske te da razmatraju zabrinutosti Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Stoltenberg je održao konferenciju za medije nakon sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem u sjedištu saveza.

Tom prilikom odgovarao je na pitanja ima li pomaka kada je riječ o zahtjevima Švedske i Finske o članstvu u NATO-u te da su u kontaktu kako s Finskom i Švedskom, tako i Turskom.

Podsjetio je na današnje sastanke izaslanistva Švedske i Finske u Turskoj te da se susreti odvijaju od razina predsjednika i premijera do razina ambasadora.

”Vjerujem da ćemo naći rješenje. Sve su saveznice suglasne da je NATO-va politika otvorenih vrata veliki uspjeh. Moguće je da postoje razlike između NATO saveznica. Kada saveznice, poput Turske, iznesu zabrinutosti, razgovaramo i o tome. Potreban je dogovor 30 saveznica. Radimo na tome“, rekao je Stoltenberg.

Odgovarao je na pitanje da li se zahtjevi za članstvo Švedske i Finske razmatraju odvojeno i kazao kako su dvije zemlje isti dan podnijele zahtjev, te da se zahtjevi zajedno i analiziraju.

Dodao je kako to što su zahtjevi upućeni isti dan šalje snažnu poruku s aspekta zajedništva te da pozdravljaju ovaj zajednički napor.

Kopirati
Drag cursor here to close