Bjeloruski predsjednik

Lukašenko: BiH će uvlačiti u NATO po ukrajinskom scenariju

Predsjednik Bjelorusije kazao je kako će Srbiju i BiH uvlačiti u NATO savez po ukrajinskom scenariju.
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2024. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko smatra da će Srbiju, BiH, Gruziju i Moldaviju uvlačiti u NATO po scenariju Ukrajine.

"Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske, to je nova faza širenja na Istok. U Alijansu će uvlačiti i BiH, Moldaviju, Gruziju, Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju", rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa sistema za osiguravanje nacionalne sigurnosti, prenosi agencija Belta.

Kako je dodao, Bjelorusija se faktički nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste stare metode zastrašivanja.

"Prognoze su neutješne. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Washington i njegovi saveznici nastavit će širiti NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi europski lideri pretvorili su se u podanike SAD. Nema nikakve sumnje u to čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Europske unije", ocijenio je Lukašenko.

Podsjećamo, Lukašenko se u Minsku u ponedjeljak sastao s Miloradom Dodikom te je poručio kako je Bjelorusija spremna pomoći Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close