Dodik u Bjelorusiji

Bjelorusija će Dodiku dati sve što mu treba, slijedi sastanak u Rusiji

Vijesti / Politika | 19. 02. 2024. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas nakon sastanka u Minsku s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom da će Srpska od Bjelorusije kupiti tehniku i drugu robu u vrijednosti od 10 milijuna dolara, izvijestila je Srna.

Živa legenda

Dodik je, kako se navodi, istaknuo kako su razgovarali o gospodarskoj suradnji i da se suradnja nastavlja.

  / Dodik i Lukašenko | Foto: Belta.by

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Bjelorusija spremna osigurati pomoć i podršku Republici Srpskoj, objavila je bjeloruska novinska agencija Belta.

Lukašenko je istaknuo kako je čitao o aktivnostima Dodika tijekom njegove posjete Bjelorusiji.

"Pozdravljam vaše aktivnosti ovdje. Treba da znate da ako vama nešto odgovora u Bjelorusiji u oblastima tehnologije, poljoprivrede, industrije ili zdravstva, mi smo uvijek spremni da vam pomognemo i da vas podržimo", rekao je bjeloruski lider.

Lukašenko prati

"Znamo da vam tamo ponekad nije lako, ali vi se hrabro borite. Pozdravljam to", rekao je Lukašenko te dodao kako ''samo hrabrost, istrajnost i snaga danas mogu da odredi budućnost jedne države i regije'', prenosi BELTA.

"Mislim da tu čvrsto stojite, zastupate interese pravoslavaca i ljudi koji vam vjeruju. Mi smo u tome na vašoj strani. I možete računati na nas. Jednom riječju, došli ste kod svojih prijatelja", naglasio je Lukašenko.

Lukašenko je napomenuo da Bjelorusija pomno prati situaciju na Balkanu.

"Dobro znate moj stav. O svim slučajevima i pitanjima koja postoje i o događajima koji su se odigrali u nama prijateljskoj Jugoslaviji. Kada je jednostavno raskomadana na dijelove. Znate moj stav, moj odnos prema vama u najteža vremena. Mislim na to kada Srbija bombardirana", rekao je Lukašenko.

Predsjednik RS-a zahvalio je Lukašenku na podršci.

"To je predsjednik koji je živa legenda. On je prvi koji je podržao Srbe za vrijeme granatiranja. Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardiran naš narod", rekao je Dodik nakon sastanka.

Teška vremena

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da je sa Lukašenkom razgovarao i o sankcijama Zapada, te ukazao da postoji obostrano razumijevanje.

Video: Dodik: Izuzetan sastanak sa Lukašenkom, nastavljamo saradnju

Dodik je najavio da će se ponovo susresti s Lukašenkom za dva dana u ruskom gradu Kazanju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Minsku i s premijerom Bjelorusije Romanom Golovčenkom.

"U ovim teškim vremenima imamo odličnu suradnju. Došli ste u Bjelorusiji na čelu veoma reprezentativna izaslanstva i to govori o vašoj velikoj zainteresiranosti za suradnju s nama", rekao je Golovčenko tijekom sastanka, navodi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close