Ruski ministar vanjskih poslova

Lavrov: Rusija ne vidi smisla u zadržavanju diplomata na zapadu

„Nema nikakvog smisla i, naravno, nikakve želje, zadržati jednaku prisutnost u zapadnim zemljama”, rekao je Lavrov tijekom susreta s mladim diplomatima.
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2022. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Ruski diplomati napuštaju ambasadu u Londonu

Rusija ne vidi „nikakvog smisla” u zadržavanju svoje diplomatske prisutnosti na zapadu, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, naglasivši kako će se Moskva umjesto toga koncentrirati na Afriku i Aziju.

„Nema nikakvog smisla i, naravno, nikakve želje, zadržati jednaku prisutnost u zapadnim zemljama”, rekao je Lavrov tijekom susreta s mladim diplomatima.

Ruski diplomati na zapadu rade „u uvjetima koji se teško mogu nazvati ljudskima i gdje im se stalno stvaraju problemi te im se prijeti”, naglasio je ruski šef diplomacije.

„No ključno je što tamo više nema posla jer se Europa odlučila zatvoriti za nas, prekinuti svaku gospodarsku suradnju s Moskvom”, nastavio je, prenosi Hina.

Istaknuo je da nema smisla tjerati druge da vole Ruse te da je „veća pozornost” potrebna zemljama trećeg svijeta u Africi i Aziji. Lavrov je rekao da Rusija tamo ima mnogo projekata kojima je nužna „diplomatska pratnja”.

"U takvim uvjetima mi ćemo naravno težište staviti na one zemlje koje su spremne ravnopravno surađivati ??na obostranu korist", zaključio je Lavrov.

Mnoge zapadne zemlje masovno su protjerale ruske diplomate nakon početka ruske ofenzive u Ukrajini 24. veljače. U nekim su slučajevima ta protjerivanja bila popraćena optužbama za špijunažu.

Kopirati
Drag cursor here to close