"Washington se uzdigao gotovo do Božjeg izaslanika na Zemlji"

Lavrov u UN-u: SAD pokušava cijeli svijet pretvoriti u vlastito dvorište

"Službena rusofobija na Zapadu je bez presedana. Opseg je groteskan", rekao je Lavrov u vatrenom govoru u Općoj skupštini UN-a.
Vijesti / Svijet | 25. 09. 2022. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov oštro je kritizirao zapadne nacije u subotu zbog rata u Ukrajini, rekavši Ujedinjenim narodima da Sjedinjene Države i njihovi saveznici žele uništiti njegovu zemlju, prenosi Hina. 

"Službena rusofobija na Zapadu je bez presedana. Opseg je groteskan", rekao je Lavrov u vatrenom govoru u Općoj skupštini UN-a.

"Oni se ne libe objaviti namjeru da nanesu ne samo vojni poraz našoj zemlji, već i da unište i slome Rusiju."

Nakon nekoliko dana u kojima su zapadni čelnici osuđivali rusku invaziju na Ukrajinu, Lavrov je iskoristio red Rusije za govornicom Opće skupštine kako bi uzvratio na napad na Moskvu predvođen Washingtonom.

Video: Live: Russian FM Lavrov slams West for 

Sjedinjene Države, rekao je, proširuju Monroeovu doktrinu - svoju deklaraciju iz 19. stoljeća o Latinskoj Americi kao svojoj isključivoj sferi utjecaja - i "pokušavaju cijeli svijet pretvoriti u vlastito dvorište".

"Proglasivši se pobjednikom u hladnom ratu, Washington se uzdigao gotovo do Božjeg izaslanika na Zemlji, bez ikakvih obveza osim svetog prava da nekažnjeno djeluje gdje god želi", rekao je.

Također je branio referendume održane u petak u dijelovima Ukrajine pod ruskom okupacijom, tvrdeći da se radi o ljudima koji traže zemlju "na kojoj su njihovi preci živjeli stotinama godina".

"Zapad se sada ljuti" na referendume, rekao je Lavrov.

Američki predsjednik Joe Biden i drugi zapadni čelnici obećali su da nikada neće prihvatiti rezultate "lažnih" referenduma, smatrajući ih dijelom nastojanja da se granice promijene silom.

Kopirati
Drag cursor here to close