Rat u Ukrajini

Amerika: Rusija je očajna zbog zaliha oružja

Zamjenik američkog ministra financija Wally Adeyemo rekao je CNN-u da Moskva donosi odluke o ratu jer je na to prisiljena ubrzanim smanjenjem zaliha.
Vijesti / Svijet | 14. 10. 2022. u 19:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija očajnički traži načine za zaobilaženje zapadnih sankcija kako bi opskrbila svoju vojsku naprednim oružjem, rekao je u petak visoki američki dužnosnik u razgovoru za CNN, dodajući kako se ruske zalihe naprednih oružja ubrzano smanjuju u Ukrajini, a Rusija ne može pronaći dijelove koji su joj potrebni da bi ih popunila.

Zamjenik američkog ministra financija Wally Adeyemo rekao je CNN-u da Moskva donosi odluke o ratu jer je na to prisiljena ubrzanim smanjenjem zaliha.

"Moraju donositi kritične odluke o onom što mogu napraviti na bojišnici jer nemaju tenkove koje trebaju, nemaju opreme koja im treba da bi proizveli helikoptere, nemaju poluvodiče koji im trebaju za projektile koje lansiraju na Ukrajinu", rekao je Adeyemo.

"Rusima nestaje ljudstva, nestaje im streljiva, nestaje im tenkova i drugih materijala. Zapadne sankcije i kontrola izvoza im otežavaju da ojačaju svoje snage i nabave im opremu koja im treba", rekao je američki dužnosnik.

Adexamo kaže da Moska koristi lažne kompanije kako bi pokušala izbjeći sankcije, ali Kina joj nije od velike pomoći: "Kina ne može dati Rusiji ono što ni sami nemaju, a Kina ne proizvodi najnaprednije poluvodiče. Njih proizvode naši saveznici i partneri i zato Rusija očajnički pokušava doći di njih. Razlog zbog kojih koriste obavještajne službe i lažne kompanije je to što ih zemlje kojima bi se inače obratili u ovakvoj situaciji naprosto nemaju", prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close