Neovlaštena akcija

Kremlj: NATO Ukrajinu vidi kao svoj teritorij

NATO Ukrajinu vidi kao svoj teritorij. To pokazuje da je ono što je Rusija učinila, specijalna vojna operacija, bila ispravna, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov
Vijesti / Svijet | 01. 03. 2024. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su poruke Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i europskih zemalja o ratu s Rusijom dovele do porasta napetosti te NATO vidi Ukrajinu kao svoj teritorij, javlja Anadolu. 

Peskov je odgovarao na pitanja novinara u glavnom gradu Moskvi.

Odgovarajući na pitanje o demonstracijama održanim na pogrebnoj ceremoniji održanoj u Moskvi ruskom disidentu Alekseju Navaljnom, koji je preminuo u zatvoru u Rusiji, Peskov je rekao da je riječ o neovlaštenoj akciji.

"Svaka neovlaštena akcija je protuvzakonita. Stoga će oni koji su sudjelovali u ovoj akciji odgovarati", rekao je Peskov.

Komentirajući izjavu američkog ministra obrane Lloyda Austina da će se "NATO boriti s Rusijom ako Ukrajina bude poražena", Peskov je ustvrdio da je to "neodgovorna" izjava.

"Iz nekih europskih zemalja slušamo krajnje neodgovorne izjave. A sada to čujemo s druge strane oceana. Ove izjave dovode do povećanja napetosti i pokazuju mišljenje NATO-a. NATO Ukrajinu vidi kao svoj teritorij. To pokazuje da je ono što je Rusija učinila, specijalna vojna operacija, bila ispravna", rekao je Peskov. 

 
Kopirati
Drag cursor here to close