Prijetnje

Johnson otkrio što mu je Putin rekao uoči invazije na Ukrajinu: Ne želim te povrijediti, ali projektilom bi mi trebala samo minuta

Borise, ne želim da te povrijedim, ali projektilom bi mi trebala samo minuta, rekao je ruski predsjednik Putin Borisu Johnsonu, tada premijeru britanske vlade.
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2023. u 07:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši britanski premijer Boris Johnson otkrio je u intervjuu da mu je ruski predsjednik Vladimir Putin zaprijetio raketnim udarom prilikom hitnog telefonskog razgovora koji su imali uoči početka invazije na Ukrajinu.

"Sve će trajati samo minutu" 

Johnson je u tom periodu bio premijer, a Putin mu je tijekom dugog razgovora navodno rekao da će sve trajati "samo minutu".

Tvrdi kako se usprotivio kazavši mu da bi rat bio "potpuna katastrofa" na što mu je Putin odgovorio prijetnjom.

Johnson je navodno pokušao da mu objasni kako će rat dovesti do zapadnih sankcija i većeg broja NATO trupa na ruskim granicama.

"Ukrajina neće još dugo biti članica NATO-a" 

Kazao mu je i da Ukrajina još dugo neće postati NATO članica te da nema razloga za akciju, a Putin mu je rekao: "Borise, ne želim da te povrijedim, ali projektilom bi mi trebalo samo minut".

Ovo je otkriveno u dokumentarcu BBC-a, koji ispituje Putinove razgovore sa svjetskim liderima. Johnson je za reakciju ruskog predsjednika rekao kako misli da nije bila ozbiljna zbog njegovog opuštenog tona, kojim je razgovarao. 

"Putin protiv Zapada"

"Putin protiv Zapada" bit će emitiran u ponedjeljak, 30. siječnja na BBC 2, a kasnije će ga biti moguće pogledati online.

U filmu je obuhvaćen period uoči početka invazije i govori o susretima ruskog predsjednika s drugim svjetskim liderima, kao i susretima diplomata s ruskom delegacijom.

Kopirati
Drag cursor here to close