Borbe se nastavljaju

Izraelci se osvećuju za brutalan napad: "Ovo je najgori napad na Židove od holokausta

IAF navodi da su mete gađali borbeni zrakoplovi i helikopteri, zrakoplovi i topništvo.
Vijesti / Svijet | 09. 10. 2023. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 500 ciljeva Hamasa i Islamskog džihada u Pojasu Gaze pogođeno je tijekom noći, kažu izraelske zračne snage (IAF). IAF navodi da su mete gađali borbeni zrakoplovi i helikopteri, zrakoplovi i topništvo. Također se navodi da je pogođeno sedam zapovjednih centara Hamasa i zapovjedni centar Islamskog džihada.

Palestinski zdravstveni dužnosnici kažu da je 413 ljudi ubijeno u Gazi od početka izraelskih zračnih napada.

Pripadnici islamističke skupine Hamasa ubili su 700 Izraelaca i oteli još desetke kad su napali izraelske gradove u subotu, što je bio najsmrtonosniji upad na izraelski teritorij od napada Egipta i Sirije u Jomkipurskom ratu prije 50 godina, piše u ponedjeljak Reuters.

Foto: REUTERS/Amir Cohen / Izraelska vojska ispaljuje granate na palestinske položaje

IDF: Hamasovci i dalje drže jednu obitelj za taoce

Na jutrošnjem brifingu za novinare, Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su da islamistički militanti i dalje drže jednu izraelsku obitelj za taoce u mjestu Kfar Aza, koje se nalazi blizu Gaze.

Jučer je izraelska vlada potvrdila da su Hamasovi militanti oteli više od 100 Izraelaca i odveli ih u Gazu. Na pitanje o broju taoca u Gazi, glasnogovornik IDF-a je odgovorio: "Rekao bih da se radi o desecima".

Američka povjerenica za antisemitizam: Najsmrtonosniji napad na Židove od holokausta

Posebna američka povjerenica za antisemitizam, Deborah Lipstadt, ujedno jedna od najpoznatijih istraživačica holokausta u svijetu, nazvala je napade Hamasa "najsmrtonosnijim napadom na Židove od holokausta".

Foto: REUTERS/Amir Cohen / Izraelska protuzračna obrana

Lipstadt je rekla da "nema opravdanja" za "gnjusni, barbarski terorizam protiv izraelskih civila" i masovna ubojstva. "Nitko nema pravo govoriti Izraelu kako da se brani i spriječi i odvrati buduće napade. Kao što je američki predsjednik Joe Biden izjavio: “Sjedinjene Države stoje uz Izrael. Nikada nećemo propustiti čuvati im leđa... Izrael ima pravo braniti sebe i svoj narod. Točka".

Kopirati
Drag cursor here to close