Očekuje se teška bitka

Izrael: Podijelili smo Gazu na dva dijela

'Danas postoji sjeverna i južna Gaza', rekao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari novinarima, nazivajući to 'najznačajnijom fazom' u izraelskom ratu.
Vijesti / Svijet | 06. 11. 2023. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelske obrambene snage kažu da su 'podijelile Gazu na dva dijela' nakon što su oklopni bataljoni opkolili grad Gazu pripremajući se za kopneni napad na Hamas, javlja Daily Mail.

Sada se očekuje bitka svih bitaka, da izraelske trupe uđu u grad Gazu u roku od 48 sati, navodi se u izraelskom tisku. Hamasu je tako dat ultimatum. To je operacija koja bi obilježila novo poglavlje sukoba koji je započeo prije gotovo mjesec dana kada su naoružani pripadnici Hamasa upali u Izrael.

'Danas postoji sjeverna i južna Gaza', rekao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga Daniel Hagari novinarima, nazivajući to 'najznačajnijom fazom' u izraelskom ratu protiv militantne skupine Hamas koja vlada enklavom.

Ujedinjeni narodi izdali su specijalno priopćenje kojim pozivaju izraelske snage na hitnu obustavu vatre radi neviđene humanitarne krize.

Kopirati
Drag cursor here to close