Izvješće UN-a

Od 7. listopada u Pojasu Gaze u prosjeku ubijeno jedno dijete svakih deset minuta

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) uputila je priopćenje o broju stradale djece u Pojasu Gaze
Vijesti / Svijet | 06. 11. 2023. u 17:24

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjeni narodi (UN) objavili su da je u prosjeku jedno dijete ubijeno, a dvoje ozlijeđeno svakih deset minuta u brutalnim izraelskim napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. listopada, javlja Anadolu.

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) uputila je priopćenje o broju stradale djece u Gazi.

"Tijekom rata u prosjeku poginulo je jedno dijete, a dvoje je ranjeno svakih deset minuta. Zaštita civila u vrijeme sukoba nije samo želja niti ideal, već odgovornost i predanost našeg zajedničkog čovječanstva. Civili moraju biti zaštićeni gdje god da se nalaze", naveli su UNRWA.

Izraelska vojska pokrenula je zračne i kopnene napade na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. listopada.

Najmanje 10.022 Palestinca, među kojima 4.104 djece i 2.641 žena, ubijeno je u izraelskom bombardiranju na Pojas Gaze. Prema službenim podacima, broj poginulih u Izraelu je oko 1.600.

Osim velikog broja žrtava i masovnog raseljavanja, osnovne zalihe su pri kraju za 2,3 milijuna stanovnika Pojasa Gaze zbog izraelske opsade.

 
Kopirati
Drag cursor here to close