Četvrti mjesec rata

Izrael kaže da je 'demontirao' vodstvo Hamasa na sjeveru Gaze

Šest osoba je ubijeno rano u nedjelju tijekom izraelske racije u Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja,
Vijesti / Svijet | 07. 01. 2024. u 09:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrael je priopćio da je "demontirao" Hamasovo vojno vodstvo u sjevernoj Gazi dok je njegov rat protiv palestinske skupine ušao u četvrti mjesec u nedjelju, uz sve veći strah da bi se sukob mogao proširiti na susjedni Liban.

Šest osoba je ubijeno rano u nedjelju tijekom izraelske racije u Jeninu na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravlja, a svjedoci su izvijestili da je Izrael izveo i zračne napade u glavnom južnom gradu Gaze Khan Yunis.

Izraelska vojska priopćila je kasno u subotu da je "dovršila demontažu Hamasovog vojnog okvira u sjevernom pojasu Gaze" i da će se njene snage sada fokusirati na središnja i južna područja teritorije.

Izgledi šireg regionalnog rata su se pojavili jer je glasnogovornik vojske Daniel Hagari upozorio da libanonska skupina Hezbollah koju podržava Iran "uvlači Liban u nepotreban rat".

Grupa je u subotu ispalila više od 60 raketa na izraelsku vojnu bazu kao odgovor na ovotjedno ubojstvo zamjenika vođe Hamasa u Bejrutu.

Kopirati
Drag cursor here to close