Budva

Hotel u kojem su se otrovali turisti osam puta zatvaran: Radio unatoč zabrani

"Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletni objekt", kazala je Vujošević.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2022. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska turistička inspekcija zatvorila je hotel Loza u Budvi, u kojem je bilo smješteno oko 100 turista koji su jučer zatražili pomoć liječnika zbog simptoma trovanja hranom.

Među turistima koji su uglavnom iz Europe je i njih 12 iz Hrvatske koji su smješteni u bolnici Danilo prvi na Cetinju. Kako je prenio portal RTCG oni su dobrog zdravstvenog stanja i danas bi trebali biti otpušteni na kućno liječenje, prenosi Hina. 

Kako je priopćila ravnateljica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, ovo je osmi put da se u nekoliko mjeseci zatvara budvanski hotel Loza.

"Zapečaćene su sve smještajne jedinice u hotelu (100 soba), restoran i kuhinja. Dakle, kompletni objekt", kazala je Vujošević za Portal RTCG te je istaknula da su pečati prethodnih sedam puta nezakonito skinuti, što je prema crnogorskom zakonu kazneno djelo.

Crnogorski Institut za javno zdravlje ranije je objavio kako je uzeo uzorke iz prostorija hotela te ih poslao na analizu kako bi se utvrdio uzrok trovanja turista. Gosti koji su boravili hotelu Loza sada su većinom smješteni u drugim hotelima u Budvi o trošku crnogorskog ministarstva gospodarskog razvoja i turizma.

Čelnici općine Budva kasno sinoć potvrdili su da se oko 100 turista uglavnom iz Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske javilo bolnicama u Kotoru, Baru i Cetinju s probavnim tegobama. Na Twitteru se oglasio i crnogorski ministar zdravlja u tehničkoj vladi Dragoslav Šćekić koji je napisao kako su crnogorske zdravstvene ustanove “brzo i odgovorno pružile neophodnu zdravstvenu zaštitu”.

Kopirati
Drag cursor here to close