A la carte

Hotel reagirao na vijest o trovanju maturanata

U reakciji hotela upućenoj redakciji portala Bljesak.info, navodi se kako je preuranjeno govoriti o uzrocima trovanja.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2022. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naš restoran nije a la carte pa se namirnice naručuju po potrebi, to jeste hrana ne stoji duži period. Naručuje se dan prije ili na sami dan događanja, odnosno u ovom slučaju mature'', stoji u reakciji mostarskog hotela Bristol na informacije agencije fena kako su se mostarski maturanti otrovali hranom te da ''se najvjerojatnije radi o trovanju hranom na maturalnoj večeri koja je održana u hotelu 'Bristol'''.

U reakciji hotela upućenoj redakciji portala Bljesak.info, navodi se kako je preuranjeno govoriti o uzrocima trovanja.

''Kako smo saznali neki maturanti su već pri dolasku na maturu imali zdravstvenih problema. Maturalno večer je u hotelu trajala do 00:00 ili 00:30h, nakon čega su se maturanti uputili do poznatog mostarskog noćnog kluba. Ne može se sa sigurnošću reći da je trovanje nastalo u našem restoranu, a i osoblje hotela je konzumiralo istu hranu i nisu imali nikakvih posljedica'', navodi hotel Bristol i dodaje kako ''sanitarna inspekcija svakodnevno vrši provjeru i do sada nisu utvrdili nikakve nepravilnosti''.

Iz hotela navode kako su i drugi škole imale proslave u hotelu Bristol i nisu imali zdravstvenih posljedica.

''Želimo još napomenuti da je u tijeku inspekcijski pregled nakon čega ćemo imati više informacija'', navedeno je.

Naime, zbog trovanja hranom u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić" primljeno je osmero maturanata od koji je dvoje zadržano na liječenju, a ostali su pušteni kući.

Šef infektivnog odjela te bolnice, prim. dr. Nazif Derviškadić, agenciji Fena adresirao je zarazu na hotel koji pak kaže kako ''nije uredu donositi zaključke prije provjere informacija sa učenicima da li su i prije dolaska u Hotel imali zdravstvenih problema i da li su poslije mature također na nekim drugim mjestima konzumirali hranu''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close