istraga

Glavaš Šeksu prijetio smrću

Jutarnji list piše da je neimenovani osječki odvjetnik prije nekoliko mjeseci prišao Šeksu i prenio mu Glavaševu prijetnju…
Vijesti / Svijet | 12. 10. 2023. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ-ov doajen Vladimir Šeks, koji se povukao iz aktivne politike i samo formalno ima status savjetnika premijera, našao se na meti ozbiljnih prijetnji s kojima se dulje od mjesec dana bave policija i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. O prijetnjama Šeksu nitko ne želi javno govoriti, ali neslužbeno doznajemo kako dolaze od Branimira Glavaša, koji i dalje smatra da je upravo Šeks nalogodavac kaznenog postupka koji se protiv njega vodi već dva desetljeća zbog ratnih zločina nad osječkim civilima srpske nacionalnosti počinjenih 1991. godine'', objavio je Jutarnji list.

Zagrebačke novine navode kako ''Glavaš godinama ima Šeksa 'na zubu' i kontinuirano ga na društvenim mrežama naziva 'udbašem' koji mu je namjestio suđenje''.

Jutarnji list piše da je neimenovani osječki odvjetnik prije nekoliko mjeseci prišao Šeksu i prenio mu Glavaševu prijetnju smrću.

Glavaš tvrdi da je Šeks naredio istragu protiv njega zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku počinjenih 1991. godine i zbog toga ga stalno spominje na društvenoj mreži Facebook nazivajući ga "Sova".

"`Sova` je 6. travnja 2006. meni poručio sa HDZ-ove press konferencije iz Osijeka da će mi `odsjeći oba krila`. Danas ja `Sovi` poručujem da je došlo vrijeme da ga potpuno očerupam", objavio je prije nekoliko tjedana Glavaš.

Glavaš je bio osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na osam godina zatvora, ali je oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda i postupak vratio na početak.

On je ranije na svom Facebooku profilu napisao da je tijekom posljednjeg rata "pobio premalo ljudi".

Glavaš je bio jedan od osnivača HDZ-a i početkom devedesetih godina ključna osoba u Osijeku.

Šeks nije želio komentirati ove informacije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close