''Što prije''

Konaković i Nikšić dobili prijetnje smrću

Konaković je na svom Facebooku profilu objavio prijetnje u kojima, između ostalog, piše "likvidacija Konakovića i Nikšića se mora izvršiti što prije".
Vijesti / Politika | 31. 03. 2023. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković izjavio je danas da očekuje ozbiljne i hitne reakcije sigurnosnih agencija kako bi se otkrili kreatori, kako je naveo, gnusnih prijetnji smrću koje je dobio.

Osim Konakoviću, prijetnje likvidacijom upućene su i lideru SDP-a Nerminu Nikšiću.

Konaković je na svom Facebooku profilu objavio prijetnje u kojima, između ostalog, piše "likvidacija Konakovića i Nikšića se mora izvršiti što prije".

''Na sjednicama čistimo materijale stare nekoliko godina, sve nas je to sačekalo, godinama se ništa nije radilo.  Usvajali smo sporazum sa Njemačkom za period 2018-2022 na sjednici u martu 2023. godine. U takvom smo stanju zatekli državne institucije, Vijeće ministara prije svega. Potpuno nefunkcionalno, blokirano, sve zakočeno osim imenovanja. Formirali smo rekordno brzo Vijeće ministara, budžet imamo u martu, sve nabrojane dokumente na vrijeme, sve za dva mjeseca. Vratili smo to četvrto ministarstvo, vratili balans u agencijama sa 11/14 na 12/12/12, i tu su nas trgovci državom trgovali. Popravili smo za kratko vrijeme njihove greške i trgovine, a oni i dalje kreiraju priču kako smo nešto isporučili SNSD-u i HDZ-u. Zovu nas izdajnicima i sad su bolesnici iz tog sistem došli u fazu da nam prijete smrću'', objavio je Konaković.

  / Poziv na ubojstvo
Kopirati
Drag cursor here to close