75 milijuna eura

EU utrostručuje humanitarnu pomoć za Gazu

Europska unija je ranije ovog tjedna odlučila zadržati pomoć za Palestince nakon što je Komisija prije toga najavila da pokreće hitnu reviziju pomoći vrijedne 691 milijuna eura.
Vijesti / Svijet | 14. 10. 2023. u 19:20 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska komisija je u subotu objavila da utrostručuje humanitarnu pomoć za Gazu na 75 milijuna eura te da će surađivati s agencijama Ujedinjenih naroda kako bi se osiguralo da pomoć stigne onima koji je trebaju, prenosi Hina.

"Komisija podržava pravo Izraela da se brani od Hamasovih terorista uz puno poštivanje međunarodnog humanitarnog prava", priopćilo je izvršno tijelo Europske unije.

"Predano radimo kako bismo osigurali da se nevinim civilima u Gazi pruži podrška u ovom kontekstu", dodala je Komisija.

Europska unija je ranije ovog tjedna odlučila zadržati pomoć za Palestince nakon što je Komisija prije toga najavila da pokreće hitnu reviziju pomoći vrijedne 691 milijuna eura, nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael

Ured UN-a za humanitarna pitanja (OCHA) je u petak apelirao na prikupljanje gotovo 294 milijuna dolara radi pomoći za 1,3 milijuna ljudi u Gazi i na Zapadnoj obali, od čega se gotovo polovica odnosi na hranu koje je ondje sve manje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close