Prijetnje

Iran prijeti otvaranjem novog fronta

Izraelska vojska u petak je pozvala sve civile grada Gaze, više od milijun ljudi, da se presele na jug…
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2023. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranski ministar vanjskih poslova Hussein Emir Abdullahian rekao je da je moguće otvoriti novi front ako se izraelski ratni zločini nad Gazom nastave.

Abdullahiyan je posjetio Irak, zatim otputovao u Libanon. Novinarima na aerodromu u Bejrutu komentirao je izraelske napade na blokiranu palestinsku Gazu.

"Došli smo u Bejrut, zajedno s drugim muslimanskim zemljama, kako bismo glasno rekli da više nećemo tolerirati izraelska ubijanja naroda Gaze", rekao je Abdullahian.

Dodao je da će Iran nastaviti snažno podržavati Palestince.

''Neki zapadni dužnosnici postavili su pitanje o mogućnosti otvaranja novog fronta protiv cionističkog režima Izraela. Rekao sam da ako cionisti nastave činiti ratne zločine, svaka mogućnost postoji na strani otpora", rekao je.

U okviru svojih kontakata u Libanonu, Abdullahiyan će se sastati s premijerom Necibom Mikatijem, predsjednikom parlamenta Nebihom Berrijem i libanonskim kolegom Abdallahom Buhabibom.

Istodobno, izraelska vojska u petak je pozvala sve civile grada Gaze, više od milijun ljudi, da se presele na jug u roku od 24 sata, istodobno gomilajući tenkove u blizini Pojasa Gaze uoči očekivane kopnene invazije.

Države članice Arapske lige pozvale su u četvrtak na hitno zaustavljanje izraelskih napada na Pojas Gaze. Na izvanrednom sastanku u Kairu u srijedu, ministri vanjskih poslova 22 zemlje također su upozorili na "katastrofalne" humanitarne i sigurnosne posljedice intenziviranja sukoba.

Irak je također naglasio potporu palestinskom narodu dok je Saudijska Arabija zatražila hitan prekid nasilja, a istodobno upozorila protiv "lišavanja palestinskog naroda njegovih legitimnih prava''.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close