Unatoč kritikama

Erdogan opet prikazao snimke s Novog Zelanda u kampanji

Pozvao je Novi Zeland da izmijeni svoje zakone kako bi osigurao da napadač bude strogo kažnjen…
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2019. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ignorirajući kritike, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak je na predizbornom skupu ponovo prikazao video snimke koji je načinio napadač na džamije na Novom Zelandu, kako bi osudio ono što je nazvao rastućom mržnjom i predrasudama protiv islama.

Govoreći na predizbornom skupu u gradu Eregliju, na sjeveru zemlje, Erdogan je, također, kritizirao Novi Zeland i Australiju jer su tijekom Prvog svjetskog rata uputile trupe u Tursku, na Galipolije, tvrdeći da su bili anti-islamski orijentirani.

Pozvao je Novi Zeland da izmijeni svoje zakone kako bi osigurao da napadač bude strogo kažnjen, prenio je Tanjug pisanje AP-a.

''Što ste tražili ovdje? Nismo imali nikakvih problema s vama, zašto ste došli ovamo? Jedini razlog – mi smo muslimani, a oni kršćani'', rekao je Erdogan.

Od vikenda, turski lider je na predizbornim skupovima koristio snimke napada kako bi osudio islamofobiju, i pokušao da probudi nacionalistička i vjerska osjećanja pred lokalne izbora koji se održavaju 31. ožujka, navela je agencija.

Video snimka, koja je bila zamagljena, ali su se čuli jasni zvuci automatske pucnjave, prikazan je tisućama ljudi na skupovima i emitiran je uživo na turskoj televiziji, usprkos naporima Novog Zelanda da zaustavi njegovo širenje.

Kopirati
Drag cursor here to close