Uživo prenosio na Twitteru

Elon Musk pokrenuo raspravu o američkoj imigraciji na granici Teksasa i Meksika

Elon Musk pozvao je i na ohrabrenje građanskog novinarstva.
Vijesti / Svijet | 29. 09. 2023. u 09:09 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milijarder Elon Musk ušao je u četvrtak u raspravu o imigraciji u SAD, posjetivši teksašku granicu s Meksikom kako bi se sastao s lokalnim političarima i policijom i dobio ono što je nazvao "nefiltriranim" pogledom na situaciju.

Muskov posjet uslijedio je u trenutku kada su se tisuće migranata posljednjih dana teretnim vlakovima i autobusima uputile u sjeverni Meksiko, a zatim su prešle američku granicu s Teksasom, Arizonom i Kalifornijom u porastu broja ljudi koji traže azil u Sjedinjenim Državama.

Nagli porast, posebice oko San Diega u Kaliforniji i teksaških pograničnih gradova El Paso i Eagle Pass, uslijedio je nakon ranijeg zatišja u neovlaštenim prelascima granice nakon nove politike azila koju je nametnula administracija demokratskog predsjednika Joea Bidena kako bi obeshrabrila takve aktivnosti.

Musk je posjetio Eagle Pass, gdje gomile migranata već nekoliko dana prelaze preko rijeke Rio Grande u blizini željezničkog mosta u Eagle Passu, a nisu ih spriječili koluti žilet-žice koje je teksaška nacionalna garda postavila duž obala rijeke.

Pozvao je na "ubrzano zakonsko odobrenje" kao dio "veliko proširenog legalnog imigracijskog sustava" koji pozdravlja "vrijedne i poštene" migrante, dok također zabranjuje ulazak onima koji "krše zakon".

Pozvao je i na ohrabrenje građanskog novinarstva. Poručio je kako se uživo može lako prenositi s mobitela. Više izvještavanja s terena od običnih građana promijenit će svijet, napisao je Musk.

Kopirati
Drag cursor here to close