Nesreća

Muškarac poginuo na ferati ''Srce Veleža''

U subotu u kasnim popodnevnim satima pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Mostar zaprimili su dojavu o nesreći koja se dogodila na ferati "Srce Veleža".
Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2023. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državljanin Srbije je P.N. (32) poginuo je tijekom nesreće koja se u subotu dogodila na ferati ''Srce Veleža'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Operativnog Centra Civilne zaštite HNŽ. Tijelo preminule osobe preuzeo je GSS Republike Srpske.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović kazao je za Srnu kako su tijelo pronašli pripadnici timova gorske službe spašavanja (GSS) "Jahorina" i "Trebinje", kao i Policijske stanice Nevesinje te da će ono biti prebačeno helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Boravio s grupom planinara

U subotu u kasnim popodnevnim satima pripadnici Gorske službe spašavanja Stanica Mostar zaprimili su dojavu o nesreći koja se dogodila na ferati "Srce Veleža".

Odmah po dojavi pripadnici GSS-a Stanice Mostar su se uputili na teren, dok su ostale Stanice GSS FBiH i druge stanice iz okruženja stavljene u pripravnost.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Nevesinje u subotu u 19,15 sati, a njeni su pripadnici odmah izašli na mjesto nesreće. Pretpostavlja se da je poginuo padom sa stijene, penjući se na planinu Velež.

Pretpostavlja se da je mladić na Veležu boravio s grupom planinara, iako to još nitko nije službeno potvrdio, a tek slijedi istraživanje okolnosti pod kojim je pao.

Spašavanje u svibnju

U svibnju ove godine državljanka Hrvatske spašena je s ove ferrate. 62-godišnja penjačica bila je zaglavila na stijenama planine Velež. Više od 80 spasilaca Gorske službe spašavanja BiH bilo je na terenu i pokušavalo spasiti planinarku.

U akciji je sudjelovao i helikopter EUFOR-a na hitan poziv iz Ureda ministra obrane BiH. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close