Ratificirali sporazume

Donji dom ruskog parlamenta podržao sporazume o odcjepljenju

Sporazumi, koji stupaju na snagu nakon što ih ruski predsjednik Vladimir Putin potpiše, mogli bi utrti put Moskvi da tamo izgradi vojne baze, usvoji zajedničku obranu i pojača gospodarsku integraciju.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2022. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donji dom ruskog parlamenta odobrio je sporazume o prijateljstvu s dvije samoproglašene narodne republike u istočnoj Ukrajini, eskalirajući krizu s Ukrajinom i Zapadom.

Sporazumi, koji stupaju na snagu nakon što ih ruski predsjednik Vladimir Putin potpiše, mogli bi utrti put Moskvi da tamo izgradi vojne baze, usvoji zajedničku obranu i pojača gospodarsku integraciju, prenosi Index.hr. 

Dvije odmetnute pokrajine u istočnoj Ukrajini u utorak su, prije ruskog parlamenta, zapečatile sporazume o tješnjoj suradnji s Rusijom, nakon što je predsjednik Vladimir Putin s čelnicima Donjecka i Luganska u ponedjeljak Moskvi potpisao odluku o priznanju neovisnosti dviju regija, zajedno sa sporazumima o prijateljstvu i suradnji.

Parlamenti samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR) ratificirali su sporazume o "prijateljstvu, suradnji i uzajamnoj pomoći" s Rusijom na posebnim sjednicama, uz zaglušujuće ovacije zastupnika.

Kopirati
Drag cursor here to close