Natalia Kanem

Direktorica UNFPA o stanju u Gazi: Ne možemo doći do svog osoblja zbog pogibeljne opasnosti

UNFPA poziva na zaštitu svih civila i civilne infrastrukture u Gazi, kao i zdravstvenih ustanova, zdravstvenih radnika i pacijenata.
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2023. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Civili u Gazi nalaze se u situaciji pogibeljne opasnosti. Teško bombardiranje ima razorne posljedice po stanovništvo kazala je u subotu izvršna direktorica UNFPA Natalia Kanem.

Ističe kako zbog prekida komunikacija, UNFPA ne može doći do svog osoblja u Gazi i iznimno je zabrinut za njihovu sigurnost, kao i za sigurnost žena i djevojaka o kojima skrbi. Među njima su na tisuće trudnica, porodilja i novorođenčadi kojima je onemogućen pristup neophodnim uslugama zdravstvene zaštite.

UNFPA poziva na zaštitu svih civila i civilne infrastrukture u Gazi, kao i zdravstvenih ustanova, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Također pozivaju na zaštitu humanitarnih radnika i bezuvjetno oslobađanje svih talaca, kao i na prioritetno poštivanje međunarodnog humanitarnog prava.

UNFPA se također pridružuje pozivima na hitan humanitarni prekid vatre i dostavu spasonosne humanitarne pomoći u mjeri potrebnoj za odgovor na očajničke potrebe ljudi u Gazi.

Ovo je urgentan test ljudskosti u kojem međunarodna solidarnost i mir moraju prevladati, zaključuje Kanem.

Kopirati
Drag cursor here to close