Cijelo selo...

Demokracija na eks: Glasali za 30 sekundi

Vijesti / Svijet | 29. 05. 2023. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještanima španjolskog sela trebalo je u nedjelju manje od 30 sekundi da izvrše glasačku dužnost na lokalnim izborima i zatvore biralište, piše BBC.

Foto: EFE / 30 sekundi demokracije

Sedam registriranih glasača Villaroye, malog sela u pokrajini La Rioja, srušilo je time svoj prijašnji rekord od 32 sekunde.

Načelnik sela Salvador Perez na toj je funkciji od 1973. "Ne znam hoću li dobiti svih sedam glasova, ali sam prilično siguran u to", rekao je španjolskim medijima uz osmijeh, prenijela je Hina.

Perez je rekao da su stanovnici Villaroye "jako dobro obučeni" i da su bili spremni za glasanje čim su se otvorila birališta. Samo 29 sekundi i 52 stotinke kasnije Villaroya je postala prvo mjesto u Španjolskoj koje je završilo glasanje.

Perez je priznao da su njegovi sumještani vjerojatno bili motivirani konkurencijom, španjolskim selom Illán de Vacas u Castilla-La Manchi koje ima samo tri registrirana glasača.

Video: Así han votado en 29 segundos en Villarroya, el municipio más rápido en cerrar las urnas

Lokalni izbori u Španjolskoj smatrali su se testom uoči skorih parlamentarnih izbora, a na njima je pobjedu ostvarila konzervativna Narodna stranka.

Kopirati
Drag cursor here to close