Intervenirala policija

VIDEO: Prosvjednici napali zastupnika nakon glasanja o imenovanju nove vlade: Udri ga, udri ga

Vijesti / Flash | 28. 04. 2023. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u federalnom parlamentu Kenan Uzunović napadnut je nakon izlaska s glasanja o imenovanju nove Vlade FBiH.

Intervenirala je policija.

U trenutku kada je Kenan Uzunović izašao iz zgrade Parlamenta, nekolicina prosvjednika ga je pokušala fizički napasti. Hodali su za njim, psovali i odgurivali ga.

Foto:Klix:ba / Prosvjednici napadali zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH

''Napali su me i pljuvali. To je loš način da izraze nezadovoljstvo zbog moje odluke da podržim Vladu'', kratko je kazao Uzunović.

Podsjećamo, nedavno je NES objavio da je Uzunović postao njihov zastupnik priopćivši da je prešao iz BH inicijative Fuad Kasumović.

Kenan Uzunović nije jedini zastupnik koji je danas napadnut. Naime, i ostali zastupnici koji su izašli iz zgrade, a glasali su za novu Vladu FBiH, su bili na neki način napadnuti.

No to nisu bili jedini napadi na prosvjedima.

Foto:Klix:ba / Prosvjednici napadali zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH

Naime dio okupljenih ispred Parlamenta FBiH napadao je i novinare koji su izvještavali s ovog događaja. Zbog prijetnji i pokušaja fizičkog nasrtaja na ekipu N1 intervenirala je policija.

Iako je prostor bio ograđen trakom, iza koje su novinari koji su već dobili upute policije dokle se mogu kretati i odakle snimati, pojedincima među okupljenima smetale su kamere i ostala novinarska oprema poput fotoaparata i mobilnih telefona. Smetalo im  je da ih se snima iako se nalaze na javnoj površini.

Prvenstveno je nekolicina prisutnih napala fotoreportera novinske agencije Fena, a potom i ekipu Face TV-a, dok su od policije tražili da novinara "Avaza" pomjere, oduzmu mobitel i zabrane snimanje.

Tu su i uvrede poput "sklonite klošara", ali i psovke te prijetnje za fizički napad.

Kopirati
Drag cursor here to close