Ispunite anonimnu online anketa

Jeste li ikad namjerno učinili glasački listić nevažećim?

Ovo specijalno izdanje Središnje izborno povjerenstvo BiH fokusiralo je na nevažeće glasačke listiće
Vijesti / Flash | 04. 04. 2023. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je 21.03.2023, godine objavilo publikaciju ''Analiza nevažećih glasačkih listića – Opći izbori 2022. godine''. Ovo specijalno izdanje Središnje izborno povjerenstvo BiH fokusiralo je na nevažeće glasačke listiće i prezentiralo ga je javnosti u okviru edicije ''Izborno pravo u praksi - Opći izbori 2022. godine''.

U svezi s navedenom publikacijom Središnje izborno povjerenstvo BiH provodi anonimnu online anketu na temu nevažećih glasačkih listića kako bi se prikupilo više informacija i stekao uvid u moguće razloge glasovanja praznim glasačkim listićem ili namjernim poništavanjem glasačkog listića.

Na izborima gdje se koriste papirni glasački listići teško je odrediti razlog zbog kojeg je birač učinio glasački listić nevažećim bilo da je ostavio neoznačen (prazan) glasački listić ili ga učinio na drugi način nevažećim. Neki od razloga mogu biti: iskazivanje nezadovoljstva dostupnim opcijama, neinformiranost, nedovoljna upućenost u način glasovanja i pretvaranje važećih u nevažeće glasačke listiće i slično.

Anonimna online anketa na temu nevažećih glasačkih listića objavljena je danas i traje 30 dana, a ista je dostupna klikom na link.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close