Postoji i siva zona

Brnabić sigurna: Ako Đoković bude prekršio izolaciju slijede mjere

"Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije", izjavila je Brnabić u intervjuu za BBC.
Vijesti / Svijet | 12. 01. 2022. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ostalo na Novaku Đokoviću, najboljem tenisaču svijeta da objasni "sivu zonu" u vezi s njegovim rezultatom PCR testa.

"Ako bi Đoković izašao znajući da ima pozitivan PCR test to bi bilo čisto kršenje pravila Srbije", izjavila je Brnabić u intervjuu za BBC.

Đoković je rekao da mu je odobreno medicinsko izuzeće da uđe u Australiju nakon što je sredinom prosinca bio pozitivan na koronavirus, prenosi Beta. 

Siva zona

Međutim, postavljaju se pitanja u vezi njegovih javnih nastupa u tom periodu.

Dokumenti predstavljeni na sudu pokazali su da je Đoković bio pozitivan na koronavirus 16. prosinca, ali je dan kasnije, 17. prosinca prisustvovao događaju u čast mladih tenisača u Beogradu.

"Ako ste pozitivni morate biti u izolaciji. Ne znam kada je on zapravo dobio rezultate, kada je vidio rezultate, tako da postoji neka siva zona. Jedini odgovor na ovo može dati Đoković", rekla je Brnabić.

Srpski propisi o covidu predviđaju punih 14 dana samoizolacije, osim ako osoba koja je pozitivna ne dobije negativan rezultat PCR testa u tom periodu.

Ako se utvrdi da je Đoković prekršio srpska pravila o izolaciji, premijerka Brnabić je rekla da će morati da se konzultira s "relevantnim organima vlasti i medicinskim radnicima koji su zaduženi za provođenje ovih propisa".

Istraga na društvenim mrežama

Granični službenici Australije trenutno istražuju je li Đokovićev formular za putnu prijavu sadržavao lažnu izjavu u kojoj se navodi da nije putovao 14 dana prije dolaska u Australiju. Postovi na društvenim mrežama ukazuju da je u tom periodu boravio u Španjolskoj.

Brnabić je opisala Đokovića kao "jednog od velikih prvaka Srbije" i rekla da se nada da će mu biti dopušteno da ostane u Australiji i da igra na turniru.

Ona je dodala i da se ne slaže s njegovim stavom o cijepljenju koje je opisala kao "jedini efikasni odgovor na ovu pandemiju".

"Meni je bitno da stojimo uz Novaka, ali i da istovremeno kažemo da je za državu i za mene kao premijerku cijepljenje vrlo bitno", poručila je Brnabić.

Kopirati
Drag cursor here to close