Utaja poreza

Bidenovom sinu prijeti 17 godina zatvora: Sve je plaćeno, progone me zbog prezimena

Hunter Biden (53) je optužen da od 2016. do 2019. nije platio najmanje 1,4 milijuna dolara saveznih poreza
Vijesti / Svijet | 12. 01. 2024. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hunter Biden, sin američkog predsjednika Joea Bidena, izjasnio se u četvrtak na saveznom sudu u Los Angelesu da nije kriv za optužbe za neplaćanje poreza proizašle iz njegovih poslovnih odnosa, koji su i potaknuli istragu o opozivu njegova oca.

Dobra zarada

Sudac je odredio suđenje za 20. lipnja, a ako bude proglašen krivim, Hunteru prijeti do 17 godina zatvora.

Biden mlađi se nije obratio novinarskim ekipama i prosvjednicima koji su čekali ispred zgrade suda nakon saslušanja. Njegov odvjetnik Abbe Lowell je rekao da je njegov klijent platio zaostale poreze i da ga se progoni zbog poznatog prezimena.

Hunter Biden (53) je optužen da od 2016. do 2019. nije platio najmanje 1,4 milijuna dolara saveznih poreza, dok je s druge strane potrošio milijune dolara na ekstravagantan životni stil, uključujući i drogu, eskort dame i luksuzne automobile, prenosi Hina.

Apostrofirana je njegova “dobra zarada” kao člana upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala. No, kako su mu se povećavali prihodi tako su mu rasli i rashodi, pa je tako samo u 2018. godini, navedeno je u optužnici, potrošio više od 1,8 milijuna dolara, no ništa od toga na plaćanje poreza.

Hunter je i ranije bio suočen s optužbama za utaju poreza, a agencija također podsjeća da je u odvojenom slučaju na sudu u Delawareu rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao o svojoj upotrebi droge prilikom kupovanja pištolja. Ako bude osuđen, takve optužbe nose do deset godina zatvora.

Nepoštivanje Kongresa

Republikanci u Zastupničkom domu optužuju Huntera za nepoštivanje Kongresa jer je odbio svjedočiti iza zatvorenih vrata u njihovoj istrazi o opozivu njegova oca.

Hunter Biden je izrazio spremnost da javno svjedoči, no zastupnici su ga odbili. Inače, u srijedu se neočekivano pojavio na saslušanju u Zastupničkom domu gdje su razmatrane optužbe za nepoštivanje.

Republikanci su se usredotočili na poslovni angažman Huntera Bidena u tvrtkama u Ukrajini i Kini dok je njegov otac bio potpredsjednik SAD-a, od 2009. do 2017. godine.

Do sada nisu uspjeli predočiti dokaze o nezakonitim radnjama predsjednika Joea Bidena.

Predsjednikov sin, koji je javno govorio o svojoj ovisnosti, nikada nije bio na poziciji u Bijeloj kući ili u očevoj kampanji, napominje Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close