Prozivke

Biden Putina nazvao kurvinim sinom pa ubrzo stigao odgovor Kremlja

Nakon što je Biden Putina nazvao kurvinim sinom, glasnogovornik Kremlja kazao je kako su takve izjave prostačke.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2024. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina "ludim kurvinim sinom" tijekom prikupljanja donacija u San Franciscu. Kritizirao je i Donalda Trumpa jer se usporedio s ruskim opozicijskim čelnikom Aleksejom Navaljnim, koji je umro prošli tjedan u arktičkom zatvoru.

"Imamo ludog kurvinog sina Putina i druge i uvijek se moramo brinuti da bi mogao izbiti nuklearni rat, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima", rekao je Biden.

Obraćajući se donatorima u privatnoj kući u San Franciscu, Biden je također rekao da je bio zapanjen nedavnim komentarima koje je dao njegov vjerojatni republikanski protukandidat Trump.

Trump je sumnjivu smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog usporedio s vlastitim pravnim problemima u SAD-u. Trump je kažnjen s 350 milijuna dolara nakon što je sudac u New Yorku utvrdio da je godinama lagao o svom bogatstvu u financijskim izvještajima. Bivši američki predsjednik rekao je da je presuda oblik "komunizma ili fašizma".

"Neke od stvari koje je ovaj tip govorio, poput toga da se uspoređuje s Navaljnim… Kaže da je bio proganjan baš kao Navaljni. Ne znam odakle to, dovraga, dolazi", rekao je Biden.

"Spremni smo raditi s bilo kojim predsjednikom. Ali vjerujem da je za nas Biden poželjniji predsjednik za Rusiju, a sudeći po onome što je upravo rekao, apsolutno sam u pravu.

Biden mi ne može reći: 'Volođa (nadimak za Vladimira), hvala ti, bravo, puno si mi pomogao.' Pitali ste me što je bolje za nas. Rekao sam tada to i još uvijek mislim - Biden", izjavio je Putin sarkastično za državnu televiziju.

Glasnogovornik Kremlja odgovorio je Bidenu: "Gospodin Biden pokazuje ponašanje u stilu holivudskog kauboja. Izjave su mu prostačke".

Peskov je rekao da "upotreba takvog rječnika predsjednika SAD-a protiv drugog šefa države teško da će povrijediti našeg predsjednika".

"Ali takav govor srozava osobu koja ga koristi", poručio je.

"Je li Putin ikada izgovorio jednu grubu riječ u svom obraćanju? To se nikada nije desilo. Takav rječnik samo srozava Ameriku", rekao je Peskov i dodao da su Bidenove riječi stvarno sramota za SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close