Susret

Dodik se sastao s Putinom - Ruski predsjednik sve prati

Dva lidera sastala su se u ruskom gradu Kazanj, gdje je Dodik, koji predvodi delegaciju Republike Srpske stigao jučer, dok je ruski predsjednik stigao jutros kako bi otvorio "Igre budućnosti".
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2024. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTRS / Dodik se sastao s Putinom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Dva lidera sastala su se u ruskom gradu Kazanj, gdje je Dodik, koji predvodi delegaciju Republike Srpske stigao jučer, dok je ruski predsjednik stigao jutros kako bi otvorio "Igre budućnosti".

Korist od posjete

Putin je izjavio da u Ruskoj Federaciji znaju da situacija nije jednostavna.

Srna je izvijestila da je Putin ''zahvalio Dodiku što je došao na otvaranje turnira 'Igre budućnosti''.

'''Igre budućnosti' su humanitarnog karaktera. Radujemo se da vidimo naše prijatelje'', naglasio je Putin, objavile su RIA Novosti.

Ruski je predsjednik izjavio u Kazanju da je siguran da će i ova posjeta Dodika Rusiji biti od koristi i da mu je zahvalan što održava redovne kontakte.

"Zahvalni smo vam na tome što održavate redovne odnose s Rusijom. Predstavnici rukovodstva Republike Srpske redovno nas posjećuju. Surađujemo s vama u različitim oblastima. Siguran sam da će i ova vaša posjeta biti od koristi i da ćemo uspjeti da iskoristimo vrijeme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u čitavom nizu oblasti", rekao je Putin.

Video: Dodik Putinu: Srpska ima ogromnu podršku Vučića i Orbana

Rusija zna

Prema informacijama Sputnika, Putin je objavio da namjerava razgovarati s Dodikom o bilateralnim odnosima, o situaciji u Republici Srpskoj.

"Rusija zna da situacija nije jednostavna", rekao je Putin.

Zahvalio je predsjedniku Srpske što će prisustvovati otvaranju "Igara budućnosti" u Kazanju, dodavši da su one događaj humanitarnog karaktera.

"Drago nam je da vidimo ovdje naše prijatelje", istakao je Putin.

Dodik je ranije u intervju za RTRS rekao da je privilegija sresti Putina, što god rekli na Zapadu.

"Putin ima pozitivan odnos prema svom narodu i državi, brani svoj subjektivitet, suverenitet i slobodu ruskog naroda, te ima puno razumijevanje za sve prijatelje, bez obzira odakle došli", rekao je Dodik.

Video: Dodik sa Putinom:Potvrđujemo dobre odnose Srpske i Rusije

Dodiku Putin dao orden

 

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je, kako je objavila agencija Srna, odlikovan za ''veliki doprinos razvijanju suradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom''.

"Za veliki doprinos razvoju suradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva s Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske", navodi se u ukazu koji je ranije potpisao Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close