Povjerenje

Biden planira zadržati Wraya na čelu FBI-ja

Wraya je imenovao bivši republikanski predsjednik Donald Trump. Wray je često bio meta Trumpovog gnjeva jer FBI nije htio podržati neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.
Vijesti / Svijet | 21. 01. 2021. u 21:55 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden želi zadržati Christophera Wraya na čelu FBI-a jer ima povjerenja u posao koji Wray obavlja, objavila je u četvrtak Bijela kuća.

Wraya je imenovao bivši republikanski predsjednik Donald Trump. Wray je često bio meta Trumpovog gnjeva jer FBI nije htio podržati neutemeljene tvrdnje o izbornoj prevari.

Direktori FBI-a imenuju se na najviše 10 godina, a Wrayu je preostalo još šest godina.

"Biden ima povjerenja u Wraya"

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki potvrdila je na Twitteru da Biden "planira zadržati direktora FBI-a Wraya u toj ulozi i ima povjerenja u posao koji on obavlja". Psaki je dodala da je u srijedu izazvala "nenamjerno komešanje" kad je rekla da nije još pričala s predsjednikom o Wrayu.

Bidenovu odluku da zadrži Wraya pozdravio je Adam Schiff, demokrat na čelu Odbora za obavještajne poslove u Zastupničkom domu i kritičar Trumpovog rješavanja obavještajnih pitanja.

"Christopher Wray postao je direktor FBI-a u trenutku strahovitih previranja za ured i državu i služio je s velikom profesionalnošću i integritetom. Drago mi je vidjeti da predsjednik Biden planira zadržati direktora Wraya na njegovoj funkciji", rekao je Schiff.

FBI u prosjeku svakih deset sati otvara novu istragu povezanu s Kinom

Schiff je dodao da se raduje nastavku rada s Wrayom na analizama "obavještajnih i sigurnosnih propusta koji su doveli 6. siječnja do napada na Kapitol te potrebi dramatičnog širenja fokusa i resursa na prijetnje domaćeg terorizma".

Wray je prošlog rujna Odboru za obavještajne službe rekao da se Rusija miješala u predsjedničke izbore 2020. širenjem dezinformacija o Joeu Bidenu.

Wray je također rekao da FBI provodi više istraga protiv nasilnih domaćih ekstremista i da je najveći dio istraga uključivao skupine bijelih supremacista.

Kada je riječ o Kini, Wray je rekao da FBI otvara novu protuobavještajnu istragu povezanu s Kinom "svakih 10 sati".

Kopirati
Drag cursor here to close