Pomogao teroristima

FBI "slučajno" otkrio ime saudijskog dužnosnika osumnjičenog za 11. rujan

U dokumentu se navodi da nije poznato gdje se Al-Jarrah trenutno nalazi, ali se navodi kako je saudijski dužnosnik unajmio dvije osobe iz SAD-a koje će pomoći napadačima.
Vijesti / Svijet | 13. 05. 2020. u 09:23 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki Federalni istražni ured (FBI) "slučajno" je otkrio ime saudijskog dužnosnika za kojeg se sumnja da je pomogao teroristima Al-Kaide u terorističkom napadu na Svjetski trgovački centar u New Yorku, 11. rujna 2001. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

U okviru procesa koji su pokrenule obitelji žrtava terorističkog napada 11. rujna, u kojem saudijske vlasti optužuju za povezanost s napadima, u jednom od dosjea FBI je "zaboravio" ukloniti ime Mussaeda Ahmeda al-Jarraha, tadašnjeg uposlenika saudijskog veleposlanstva u Washingtonu te na taj način otkrio jednu od najvećih tajni u vezi s terorističkim napadom iz 2001. godine, piše Yahoo News.

U sudskom dokumentu koji je sastavio visoki dužnosnik FBI-a i koji je otvoren za javnost ovog tjedna, navedeno je da je Al-Jarrah osumnjičen da je pomogao dvojici napadača Al-Kaide, koji su 11.rujna izvršili samoubilački napad na "njujorške blizance".

U dokumentu se navodi da nije poznato gdje se Al-Jarrah trenutno nalazi, ali se navodi kako je saudijski dužnosnik unajmio dvije osobe iz SAD-a koje će pomoći napadačima.

Pripadnici Al-Kaide 11. rujna 2001. godine u jutarnjim satima izveli su terorističke napade na New York i Washington s četiri oteta putnička aviona na transkontinentalnim letovima s istočne na zapadnu obalu SAD-a. Dva aviona udarila su u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra (WTC) u New Yorku, treći u Pentagon, dok je četvrti avion pao u Somerset Countyju u Pennsylvaniji.

Kopirati
Drag cursor here to close