Upozorenje

Arapska liga: Ne treba olako shvatiti prijetnju Izraela o bacanju nuklearne bombe na Gazu

Ministar za baštinu Amihai Eliyahu je 5. studenog u intervju za lokalni izraelski radio ''Kol Berama'' rekao da je "nuklearni napad na Pojas Gaze jedna od opcija Izraela".
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2023. u 16:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tajnik Arapske lige Ahmed Aboul Gheit izjavio je da prijetnju izraelskog krajnje desničarskog ministra baštine Amihaija Eliyahua da će Izrael upotrijebiti nuklearnu bombu protiv Pojasa Gaze ne treba shvatiti olako.

U priopćenju Arapske lige navodi se da je Aboul Gheit poslao poruku glavnom tajniku Ujedinjenih naroda (UN) Antoniju Guterresu i stalnom predstavniku Kine pri UN-u Zhang Junu u vezi s prijetnjom Eliyahua.

Izrazio je duboku zabrinutost prijetnjom izraelskog ekstremno desničarskog ministra Eliyahua atomskom bombom protiv Pojasa Gaze.

Aboul Gheit je podsjetio da u Gazi živi više od dva milijuna Palestinaca. Istaknuo je da ovakve prijetnje jasno pokazuju fašistički jezik koji koriste dužnosnici u Vladi Izraela.

"Ove izjave jasno pokazuju razinu rasizma i ekstremizma u izraelskoj administraciji", naglasio je glavni tajnik Arapske lige.

Ministar za baštinu Amihai Eliyahu je 5. studenog u intervju za lokalni izraelski radio ''Kol Berama'' rekao da je "nuklearni napad na Pojas Gaze jedna od opcija Izraela", te naglasio da se protivi bilo kakvoj humanitarnoj pomoći za stanovnike opkoljene palestinske enklave koju danima nemilosrdno i neselektivno bombarduje izraelska vojska i pokušava je okupirati.

Ubrzo nakon toga, izraelski premijer Benjamin Netanyahu suspendirao je Eliyahuovo sudjelovanje na sastancima Vlade na neodređeno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close