Konstituirajuća sjednica

ZŽH dobila vlast

U novom sazivu Skupštine je najviše zastupnika, njih 14, imat će koalicija HDZ BiH, HDU,HSS,HKDU, HDZ 1990 osvojio je četiri mandata, HRS dva, a po jedan HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH te HSP HB i BiH.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2022. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je održana konstituirajuća sjednica skupštine Zapadnohercegovačke županije.

Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim poslanicima u Skupštini Zapadnohercegovačke županije uručio je Vlado Rogić, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.  Skupština Zapadnohercegovačke županije 23 poslanika.

U novom sazivu Skupštine najviše je zastupnika, njih 14, imat će koalicija HDZ BiH, HDU,HSS,HKDU, HDZ 1990 osvojio je četiri mandata, HRS dva, a po jedan HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH te HSP HB i BiH.

U narednim danima slijedi zajednička aktivnost Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i županijskih skupština koja se odnosi na izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz Skupštine Zapadnohercegovačke županije se bira sedam delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH uključujući jednog iz reda bošnjačkog naroda, četiri iz reda hrvatskog, jednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih.

Sukladno odredbama Izbornog zakona BiH ta aktivnost treba biti završena u roku od mjesec dana od dana potvrđivanja izbornih rezultata, a to znači najkasnije do 02. prosinca 2022. godine.

Izabrani zvaničnici dužni su, u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih rezultata u ''Službenom glasniku BiH'', izvršiti elektronički unos podataka u obrazac Izjave o imovinskom stanju putem aplikacije koja je objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Popunjeni obrazac izjave izabrani zvaničnik dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u elektroničkoj formi, za što se koristi aplikacija, a potom se imovinski karton tiska i potpisan dostavlja Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na verifikaciju.

Suad Arnautović, Željko Bakalar i Vlado Rogić su čestitali novoizabranim poslanicima na izbornom uspjehu i osvojenim mandatima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close