Široki Brijeg

Konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a 21. studenoga

Zdenko Ćosić, aktualni predsjednik Vlade izjavio je kako ZHŽ nema potrebe tražiti koalicijske partnere za konstituiranje vlasti, s obzirom da je lista HDZ-a BiH osvojila natpolovičnu većinu.
Vijesti / Flash | 16. 11. 2022. u 11:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstituirajuća sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije, na kojoj se očekuje zvanična dodjela mandata i imenovanje potrebnih radnih tijela, održat će se 21. studenoga u Širokome Brijegu.

Nema potrebe tražiti koalicijske partnere

Zdenko Ćosić, aktualni predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije i ujedno nositelj liste HDZ BiH za Skupštinu te županije izjavio je kako ZHŽ nema potrebe tražiti koalicijske partnere za konstituiranje vlasti, s obzirom da je lista HDZ-a BiH osvojila natolovičnu većinu.

''Međutim svakako ćemo zadržati korektne odnose i suradnju, pogotovo u procesu izbora kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH iz ZHŽ-a, gdje su ovaj put predviđena četiri kandiata, kako je to dodiljeljeno od strane Središnjeg izbornog povjerenstva'', istaknuo je Ćosić.

On je mišljenja da će se u predviđenim rokovima završiti svi poslove jer su već za 21. studenoga zakazali konstituirajuću sjednicu ZHŽ-a.

''Na konstituirajućoj sjednici ćemo izabrat potrebna radna tijela i nadam se već imati naše kandidate za Dom naroda. Onda slijedi dogovor oko konstituiranja same županijske vlade što planiramo završiti do Nove godine'', kazao je Ćosić.

Tko će činit Skupštinu ZHŽ

Kako se saznaje, Gradski odbor HDZ BiH u Širokom Brijegu Zdenka Ćosića će predložit na ŽO za mandatara nove vlade.

Prema službenim rezultatima općih izbora 2022., Skupštinu ZHŽ će činiti: HDZ BIH, HDU,HSS,HKDU (14), HDZ 1990 (4), HRS (2), HSP BIH (1), HSP DR Ante Starčević BiH (1), HSP HB i BiH (1).

Prema naputku Središnjeg izbornoga povjerenstva u postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u BiH, za Dom naroda Parlamenta FBiH iz reda izabranih zastupnika Skupštine Zapadnohercegovačke županije bira se sedam izaslanika uključujući četiri iz reda hrvatskog naroda, jednog iz reda Bošnjačkog, jedan iz reda srpskoga i jedan iz reda ostalih.  

Kopirati
Drag cursor here to close