'Rušenje pravnog poretka'

Zvizdić: Ne postoji opcija mirnog odcjepljenja

''Rušenje Ustava BiH je rušenje Daytonskog sporazuma. Ideja o tzv. ''neovisnoj RS u okviru BiH'' je rušenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH'' - istaknuo je Zvizdić.
Vijesti / Politika | 01. 11. 2021. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić smatra da je pogrešno u javnom diskursu koristiti termin "vraćanje prenesenih nadležnosti".

''Ispravno je govoriti "otimanje nadležnosti države Bosne i Hercegovine", jer Ustav BiH predviđa mogućnost uspostavljanja dodatnih nadležnosti, ali ne predviđa postupak bilo kakvog vraćanja istih'' – kazao je Zvizdić.

Dodao je da su Oružane snage, OSA, SIPA, UIO, Sud i Tužiteljstvo BiH državne institucije koje su uspostavljene zakonima, te da svatko ima pravo da u PSBiH predlaže drugačija zakonska rješenja, ali nitko u BiH nema pravo da uspostavlja paralelne institucije.

''Zato je na djelu ''rušenje pravnog poretka", a ne "prijenos nadležnosti". Rušenje Ustava BiH je rušenje Daytonskog sporazuma. Ideja o tzv. ''neovisnoj RS u okviru BiH'' je rušenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH'' - istaknuo je Zvizdić.

Zato, zaključio je, ne postoji opcija ''mirnog odcjepljenja''. Postoji samo opcija pune zaštite međunarodno priznate države BiH. To je jasno svima koji poznaju prilike u BiH i regiji, rekao je Zvizdić, priopćeno je iz PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close