Deklaracija

Nezavisni blok: Dodik će biti gotov

Vijesti / Politika | 31. 10. 2021. u 16:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni blok održao je danas u Sarajevu Programsku konvenciju na kojoj je usvojena Deklaracija te stranke kojom nastoje adresirati probleme Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Foto: Fena / Šepić pred medijima

Predsjednik stranke Senad Šepić izjavio je na konferenciji za medije da im je cilj bio dati odgovore na institucionalnu krizu, te kako osigurati da funkcioniraju ekonomija, socijalna politika, zdravstvo i obrazovanje.

''Mi smo do kraja opredijeljeni da sa sličnim strankama gradimo širi front i koaliciju na centru koja može dati odgovore na probleme koje imamo i koja se može suprotstaviti rušilačkim politikama'', istaknuo je Šepić.

Dodao je da s Konvencije poručeno da je rat gotov, te da će gotov biti i Milorad Dodik i svi političari koji zagovaraju tenzije, sukobe, strah i podjele.

Šepić je naveo kako ih ''raduje da je i opozicija u RS-u shvatila da ne treba i neće slijediti retrogradne i radikalne politike koje u zadnje vrijeme zagovara Dodik''.

Naveo je kako minimalna plaća u BiH mora biti 1.000 KM, te da je za Nezavisni blok neprihvatljivo da postoje poslodavci, tajkuni i ratni profiteri koji prikazuju desetine i stotine milijuna KM godišnje dobiti a radnicima daju plaće do 600 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close